A+ A A-

Donatroska večer u BIC Chicago

U subotu, 20. decembra 2014. godine, omladina iz džemata BIC Chicago udružena u grupu Bosnian Youth of Chicago (BYC) okrenula je novu stranicu u historiji našeg džemata. Na donatorskoj večeri koju su organizovali s ciljem prikupljanja sredstava za svoje buduće aktivnosti pokazali su svu maštu i umijeće koju samo omladina posjeduje, te s pravom dokazali da na njih u budućnosti ovog džemata možemo itekako računati.

Sama organizacija ove večeri bila je na nivou neke vrhunske agencije; od dekoracije prostorije, izbora hrane i pića, do sadržaja u vidu odlično pripremljenog kviza, video prezentacije o ljetnoj školi ''Mala medresa 2015 – Medresa Osman ef. Redžović'', te brošura i reklamnih kartica i sl.

Program je počeo učenjem Kur'ana, citiranjem mudrih izreka i savjeta muslimanskih velikana, a sav sadržaj su pripremili i realizovali članovi omladinske grupe na čelu sa koordinatorom Enesom Mehmedović.

Na kraju programa prisutnima se obratio i imam džemata BICC, hfz. Muriz Mešić, koji je pohvalio rad kako omladinske grupe tako i ženske grupe ''Bošnjakinja'', zahvalio se džematskom Odboru koji je podržao večerašnju aktivnost, te pozvao sve prisutne da više vremena, rada i sredstava uložimo u našu omladinu. Mogli su se čuti i šaljivi komentari da su muškarci ugroženi te da će formirati mušku grupu, te da je ženski dio džemata postao bolji dio ovog džemata.

U svakom slučaju takmičarski duh je probuđen, sada ga je neophodno samo ispravno kanalisati, a rezultati su zagarantovani jedino uz Allahovu pomoć.

  • 0101