Logo

Imam Muamer ef. Bećirović sa džematlijama posjetio prihvatilište za bolesne i nezbrinute

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) Aktuelnosti
  • Štampa

Dana 08.10.2014. godine džematlije džemata G. Moranjci su posjetili Duje, Doboj Istok, prihvatilište za bolesne i nezbrinute osobe. Muamer ef. Bećirović zajedno sa svojim džematlijama je organizirao akciju prikupljanja neohodnih namirnica za potrebe korisnika centra.

10-10-2014-moranjci-01

Povod posjete je boravak njihovih sugradjana u pomenutom centru te su u povodu Kurban-bajrama, kao i prethodne dvije godine, odlučili da posjete komšije i uruče im poklone. Pokretač ove inicijative prije dvije godine bio je predsjednik džematskog odbora hadžija Džafer Smajić sa suprugom Mejrom, Zemirom Okić i Zekibom Sinanović, a kojeg su podržale i druge džematlije. Prikupljena je određena količina kurbanskog mesa, ali i drugih namirnica, hrana, odjeća, obuća, te je sve uručeno korisnicima ovog doma. Kako smo i napomenuli da se u domu nalaze i dva korisnika iz ovog džemata, koji su se prilikom posjete Muamer ef. i dzematlija G. Moranjaka posebno obradovali dolasku svojih komšija.

10-10-2014-moranjci-02
Allaha molimo da nagradi sve one koji su na bilo koji nacin doprinijeli ovoj akciji, da bude hairli realizovana, s nadom da će ova posjeta koja je već treći put upriličena prerasti u tradiciju.

D.B.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.