Promo banner

A+ A A-

Humana akcija džematlija džemata Duisburg

Džematlije iz džemata Duisburg su sakupili sredstva za izgradnju kuće za jednu porodicu. Ramiz ef Memiš je boravio 13.08.2014 u mjestu Donja Golubinja kod Žepča i na preporuku NHI Oslonac prihvatio da džemat finansira izgradnju kuće Zulfe Zvekić, koja će se graditi u Žepču. Sredstva od 13000 €uro je uplaćena na račun ove humanitarne organizacije koja će realizovati ovaj projekat uz zdogovor sa porodicom i džematom.

Izvještaj sa sjednice Savjeta Oslonac od 18.08.2014. g:

Savjet je usaglasio da se NHU „Oslonac“ ukljući u realizaciju projekata na poplavom ugroženom području. Usaglašeno je da se realizira projekat izgradnje objekta za porodicu Zvekić Zulfe iz D.Golubinje a da se drugi projekat izgradnje objekta za porodicu Refika Zvekića pokuša riješiti.

Za objekat Zvekić Zulfe bi bio donator Džemat iz Duizburga, a za drugi bi bilo potrebno pronaći donatore i isti završiti sredstvima NHU „Oslonca“.

Način realizacije projekata je putem izvođača kojeg angažuje Oslonac ili da se porodicama obezbjedi materijal a da oni sami vrše gradnju. Ukoliko bude postojala mogućnost da se gradnja izvrši u vlastitoj režiji razmotrila bi se mogućnost objekata većih dimenzija 7x8m za šta je potrebno obezbjediti predračun i vrijednost materijala.

(www.dzemat-duisburg.de)

  • 0101