Promo banner

A+ A A-

Srebrenik: Hatme u džematima Brda, Lisovići i Zahirovići

U džematu Brda, u subotu 23. avgusta 2014. godine, održana je hatmenska svečanost za četrnaest polaznika mekteba ovoga džemata koji su u proteklom periodu, pred svojim muallimom Ramiz ef. Joldićem, proučili cijeli Kur’an.

03-09-2014-hat-sreb-1

Program je počeo nakon podne-namaza, mevlud su izveli imami MIZ-e Srebrenik te prigodan program hatma dova, koji su izveli svršenici ovogodišnjih hatmi u ovom džematu. Tom prilikom prisutnima se obratio imam džemata Brda Ramiz ef. koji se zahvalio prisutnima na njihovom dolasku, te djeci i roditeljima koji su bili istrajni na ovom hairli putu. Prisutne je poselamio i prof.dr. Nusret ef. Isanović, koji je bio u službi vaiza, čestitao muallimu, djeci i roditeljima, te održao vazu-nasihat. Nusret ef. je ukazao na važnost naređivanja dobra a odvraćanja od zla.

Hatmenski ispit su položili: Mustafić Sejfudin, Djedović Kenan, Joldić Ensar, Djedović Edis, Pedljić Mirhad, Zahirović Adnan, Sinanović Hasan, Joldić Faruk, Mašić Amer, Zelenkić Adela, Buljubašić Elma, Gulam Elma, Hodžić Amila i Duranović Almedina.

Na kraju programa izvršena je prozivka svršenika hatmi, te im uručene svjedodžbe i hedije u ime Medžlisa, koje je uručio predsjednik Medžlisa Mevludin ef. Joldić, u ime džemata Brda, uručio predsjednik džematskog odbora Šahbaz Mujkić, te udruženja hadžija Husein Johić. Koristimo priliku da se zahvalimo firmi Corn flips te vlasniku firme Musalla Nazim hadži Nurković, koji su obradovali svršenike hatmi.

U džematu Lisovići, u subotu 30. avgusta 2014. godine, održana je hatmenska svečanost za tri polaznika mekteba ovoga džemata koji su u proteklom periodu, pred svojim muallimom Alija ef. Mehmedović, proučili cijeli Kur’an.

03-09-2014-hat-sreb-3

Program je počeo nakon podne-namaza, a uvodnim riječim prisutnima se obratio imam džemata Lisovići Alija ef. koji se zahvalio prisutnima na njihovom dolasku, te djeci i roditeljima koji su bili istrajni na ovom hairli putu. Hatmenski ispit u ovom džematu su položili: Zukić Elmira, Zukić Emina i Zukić Ahmed.

U džematu Zahirovići, u nedjelju 31. avgusta 2014. godine, održana je hatmenska svečanost za šest polaznika mekteba ovoga džemata koji su u proteklom periodu, pred svojim muallimom Sabit ef. Ibrahimović, proučili cijeli Kur’an.

03-09-2014-hat-sreb-2

U ovom džematu hatmenski ispit položili su: Jašarević Selvedina, Ibrahimović Smajo, Osmanović Elma, Osmanović Belma, Mešaljić Ajla i Smajlović Nedim.

Na kraju programa u sva tri džemata izvršena je prozivka svršenika hatmi, te im uručene svjedodžbe i hedije u ime Medžlisa, koje je uručio glavni imam Refik ef., te predsjednici džematskih odbora.

Na kraju, iskrene čestitke upućujemo svim svršenicima ispita, njihovim roditeljima a posebne čestitke upućujemo njihovim muallimima ef. s dovom Allahu da ih sve obilato nagradi za uloženi trud. Amin!

Damir ef. Babajić