A+ A A-

Novih osam učača Kur’ana u džematu D.Moranjci, MIZ-e Srebrenik

U džematu D. Moranjci, ili kako se u narodu kaže džematu Čifluk, u subotu 16. avgusta 2014. godine, održana je hatmenska svečanost za osam polaznika mekteba ovoga džemata koji su u proteklom periodu, pred svojim muallimom Sead ef. Hodžićem, proučili cijeli Kur’an.

d-moranjci-hatma-1

Program je počeo nakon podne-namaza, mevlud su izveli imami MIZ-e Srebrenik te prigodan program hatma dova, koji su izveli svršenici ovogodišnjih hatmi u ovom džematu. Tom prilikom prisutnima se obratio imam džemata D. Moranjci, Sead ef., koji se zahvalio prisutnima na njihovom dolasku, te djeci i roditeljima koji su bili istrajni na ovom hairli putu. Prisutne je poselamio i prof. Ahmed ef. Mujkić, imam džemata Babunovići MIZ-e Srebrenik, koji je u ime Medžlisa čestitao muallimu, djeci i roditeljima, te održao vazu-nasihat.

Hatmenski ispit su položili: Mujić Adem, Musić Mahir, Suljić Jasmin, Šabuljić Elma, Murselović Minela, Kešetović Elma, Ibrišimović Anela, Begunić Rusmira.

Na kraju programa izvršena je prozivka svršenika hatmi, te im uručene svjedodžbe i hedije u ime Medžlisa, koje je uručio Ahmed ef., u ime džemata D.Moranjci, uručio hadži Muhamed Musić.

Na kraju, iskrene čestitke upućujemo svim svršenicima ispita, njihovim roditeljima a posbne čestitke upućujemo njihovom muallimu, Sead ef. s dovom Allahu da ih sve obilato nagradi za uloženi trud. Amin!

Damir ef. Babajić