A+ A A-

Hatma dove polaznika mektepske nastave u džematu Podorašje, MIZ-e Srebrenik

U džematu Podorašje, u nedjelju 10. avgusta 2014. godine, održana je hatmenska svečanost za 11 polaznika mekteba ovoga džemata koji su u proteklom periodu, pred svojim muallimom Semi r ef. Bećirovićem, proučili cijeli Kur’an.

Program je počeo nakon podne-namaza, mevlud su izveli imami MIZ-e Srebrenik te prigodan program hatma dova, koji su izveli svršenici ovogodišnjih hatmi u ovom džematu. Tom prilikom prisutnima se obratio imam džemata Podorašje Semir ef. koji se zahvalio djeci i roditeljima na povjerenju. Prisutne je poselamio i predsjednik MIZ-e Srebrenik Mevludin ef. Joldić, koji je u ime Medžlisa čestitao muallimu, djeci i roditeljima, a vazu-nasihat je održao Emir ef. Brašnjić imam džemata C. Srebrenik.

hatme-podorasje-1

Hatmenski ispit su položili: Klempić Adelisa, Mahmutović Majra, Đogaz Munevera, Hodžić Senad, Hodžić Ajla, Hodžić Esad, Kavazović Ajla, Taletović Elma, Fazlić Asima, Fazlić Aida, Muratović Amina.

Na kraju programa izvršena je prozivka svršenika hatmi, te im uručene svjedodžbe i hedije u ime Medžlisa, koje je uručio predsjednik Medžlisa, u ime džemata Podorašje, uručio Hodžić Mirsad te u ime udruženja hadžija Srebrenik Husein Johić, predsjednik udruženja. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo Mehmedović Abdulah i Klempić Šahbaz koji su se potrudili da naprave ugođaj kako djeci tako i imamima.

Na kraju, iskrene čestitke upućujemo svim svršenicima ispita, njihovim roditeljima a posbne čestitke upućujemo njihovom muallimu, Semir ef. s dovom Allahu da ih sve obilato nagradi za uloženi trud. Amin!

Damir ef. Babajić