A+ A A-

ORGANIZACIJA PUTA NA HADŽ 1428./ 2007.

hadz2007     Ured za hadždž Rijaseta Islamske zajednice oglašava vrijeme polaska na hadždž, cijenu troškova i ostale detalje vezano za put i boravak u Meki i Medini i obavljanje ove islamske dužnosti.

     Kao i prethodnih godina putovanje na hadždž i prevoz zainteresiranih bit će organiziran kopnom (autobusima) i avionom, shodno uputama i uslovima koji su precizirani u ovom pozivu.  

 

    AUTOBUSOM:

    Planirani polazak je: 28. novembar 2007. godine, a povratak: 31. decembar 2007. godine.

    Maršuta putovanja u odlasku i povratku je: BiH-Hrvatska-Srbija-Makedonija-Grčka-Turska-Sirija-Jordan i Saudijska Arabija.

    Cijena autobusom je: 1.870,00 € (hiljaduosamstosedamdeset) EUR-a.

    U cijenu putovanja je uračunato: prijevoz do Saudijske Arabije, prijevoz unutar Saudijske Arabije, vize, noćenja u hotelima tokom putovanja (osam noćenja), smještaj u centralnoj zoni Medine, smještaj na lokalitetu Azizije u Mekki, ihrami, prsluci za muškarce, mahrame, košulje za žene, hadžski kurban, okovratni novčanik, kofer, dvije putne torbe, ljekarske i vodičke usluge, te topli napitci u Medini i Mekki.

    Za kopneno putavanje prijave samo sa BiH pasošom.

   

     AVIONOM:

    Planirani polazak je: 06. i 07. decembar 2007. godine, a povratak: 24. i 25. decembar 2007. godine.

    Maršuta putovanja u odlasku i povratku je: Sarajevo (Mostar) - Medina, a u povratku Džeda - Sarajevo (Mostar).

    Cijena avionom je: 2.350,00 € (dvijehiljadetristopedeset) EUR-a.

   

     U cijenu je uračunato: Prijevoz do Saudijske Arabije, prijevoz unutar Saudijske Arabije, smještaj u centralnoj zoni Medine, smještaj na lokalitetu Azizije u Mekki, ihrami, prsluci za muškarce, mahrame, košulje za žene, hadžski kurban, okovratni novčanik, kofer, dvije putne torbe, ljekarske i vodičke usluge, te topli napici u Medini i Mekki.

     Hadžska viza za Saudijsku Arabiju je besplatna.
     Krajnji rok za prijave  je 25. august 2007. godine/12.ša'ban 1428. h. godine.

     Prijave, uplate i sve dodatne informacije mogu se dobiti u nadležnim muftilucima i medžlisima IZ-e te Uredu za hadž na tel.: 033/668-651, fax: 033/210-042 i e-mail: uredhadz@bih.net.ba