Promo banner

A+ A A-

Sućut reisu-l-uleme povodom preseljenja na ahiret šejhu-l-Azhara

Sarajevo, 11. mart 2010. (MINA) -  Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić posjetio ambasadu Arapske Republike Egipat u Sarajevu i ambasadoru Egipta u BiH  Muhamedu  El-Sejjid Hattabu uručio pismenu sućut povodom preseljenja na ahiret šejhu-l-Azhara dr. Muhammeda Sejjida Tantavija.

            U sućuti Reisu-l-uleme se kaže:

-Sa velikom tugom i žalošću smo primili vijest o smrti vrhovnog imama prof. dr Muhammeda Sejjida Tantavija, rektora znamenitog Univerziteta El-Azhar.

Izražavajući Vašoj ekselenciji iskreno suosjećanje i tugu, molimo Vas da naše simpatije i iskreno suosjećanje  prenesete NJ.E. Husni Mubareku, predsjedniku Arapske republike Egipat, vladi i prijateljskom narodu Egipta.

Reis-Egip-amb-2010

Posebno Vas molimo da izraze našeg žaljenja i suosjećanje  prenesete porodici rahmetlije, cijeloj akademskoj zajednici, uposlenicima, studentima i svršenicima El-Azhara i da njegovu eminenciju Allah primi u prostranstva svoga Dženneta te da nam svima da sabura, utjehe i izlaz iz svake poteškoće.

Povodom preseljenja na ahiret šejhu-l-Azhara dr. Tantavija, sutra će reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić održati hutbu na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu u prisustvu egipatskog i ambasadora drugih islamskih zemalja,  profesora i studenata Fakulteta.