Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema primio predstavnike Međunarodne lige humanista

Sarajevo, 8. januar 2010. (MINA) - Danas je Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio predstavnike Međunarodne lige humanista: dr. Savu Vlaškog, koordinatora Kongresa humanista  posvećenog djeci bez djetinjstva - «Djeci svijeta ranjenog djetinjstva»  i Amru Rešidbegović i Nerminu Bečirević, članove Organizacionog komiteta za pripremu Kongresa.

Reis-Liga-humanista-1

Oni su Reisu-l-ulemu upoznali o pripremama Kongresa koji će se održati u Zagrebu a biće posvećen  problemima djece, njihovim pravima, položaju djece u ratom zahvaćenim područjima,  djeci bez roditelja i drugim pitanjima.

Ovaj Kongres će pripremiti i njim rukovoditi uglavnom žene, jer u Ligi humanista smatraju da su žene humaniji dio društva i da će one putem Kongresa pokrenuti svijest čovječanstva da se djeci pruži bolja budućnost.

Prije Kongresa u Zagrebu, Liga humanista planira održati jedan okrugli sto u Sarajevu kako bi se javnost upoznala o stanju u kojem se djeca nalaze i njihovim pravima.

Reis-Liga-humanista

Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je podržao  rad Međunarodne lige humanista.

On  je zaželio uspješno održavanje kongresa u Zagrebu i posebno  izrazio zadovoljstvo što će  biti posvećen zaštiti djece i  uticajima koji ugrožavaju njihova dječija prava.