Logo

Reisu-l-ulema primio delegaciju Bošnjačke kulturne zajednice u Srbiji

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

Sarajevo, 4. februar 2010. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio delegaciju Bošnjačke kulturne zajednice u Srbiji u kojoj su bili :Mevlud Dudić predsjednik, Almir Pramenković, predsjednik Skupštine, Samir Tandir predsjednik Izvršnog odbora, Nusret Nicević, zamjenik predsjednika, Hako Duljević,  potpredsjednik Zajednice i Sead Šačirević, potpredsjednik Skupštine Bošnjačke kulturne zajednice.

Reis-BKZ-Srbija-2010-2

Delegacija Bošnjačke kulturne zajednice je u dvodnevnoj posjeti BiH  s ciljem upoznavanja predstavnika  političkog, kulturnog, javnog i vjerskog života o aktivnostima  koje vodi novoosnovana Bošnjačka kulturna zajednica u Srbiji.

Oni su danas Reisu-l-ulemu  upoznali o  razlozima osnivanja Bošnjačke kulturne zajednice, njenim aktivnostima i posebno namjeri da se u martu  Bošnjaci u što većem broju odazovu upisu u biračke spiskove radi osiguranja i zaštite prava bošnjačkog naroda u Srbiji.

Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je podržao aktivnosti Bošnjačke kulturne zajednice i tom prilikom između ostalog rekao:

- Ja želim da vam čestitam na osnivanju Bošnjačke kulturne zajednice u Novom Pazaru, želim da ta zajednica uspije i stavljam vam na raspolaganje sve što može Islamska zajednica i ja osobno. Mi smo jedna Islamska zajednica. Sve što bude moglo da vam se pomogne mi ćemo vam pomoći u tom pogledu.

Reis-BKZ-Srbija-2010-1

Ipak, vi ste dovoljno snažni da možete nositi program sami i predlažem vam da se u ostvarivanju legitimnih prava svoga naroda ne pravdate nikome  Vi imate pravo da brinete o svom kulturnom i nacionalnom biću, naravno i da pratite ono što se događa  s bošnjačkim narodom ne samo u Sandžaku nego i u Bosni.

Veoma je važno da budete informirani što se događa s Bošnjacima u BiH. I mi u BiH preživljavamo jednu veliku medijsku hajku, jedan veliki medijskli teror, kojeg i vi treba da pratite kako će se dalje odvijati.

Reis-BKZ-Srbija-2010

Zbog svega što ste vi rekli, obraćam se svakom Sandžakliji, svakom Bošnjaku ma gdje bio,a  ima pravo da se upiše u birački spisak za predstojeći proces  zaštite i unapređivanja prava Bošnjaka u Republici Srbiji, da to urade kao svoju patriotsku i kao svoju vjersku dužnost i kao svoju odgovornost za sudbinu svoje djece i unuka.

Nemojte da propuštamo priliku da uradimo za svoju djecu ono što će im osigurati bolju budućnost, poručio je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.