Promo banner

A+ A A-

Čestitka Reisu-l-uleme mitropolitu Nikolaju

reisu-l-ulema-CericSarajevo, 5.janura 2010. (MINA) - Reisu-l-ulema IZ u BiH  dr. Mustafa Cerić uputio je danas  čestitku mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju u povodu pravoslavnog Božića. U čestitki Reisu-l-uleme se kaže:

-Vaša Eminencijo,

Vi se ovih dana na poseban način sjećate rođenja Isa sina Merjeminog, o kojem nam Kur'an Časni ovako kazuje: - A kad anđeli rekoše: „O Merjema, Bog ti javlja radosnu vijest, od  Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovom i na onom svijetu i jedan od Bogu bliskih. On će govoriti ljudima još u kolijevci, a i kao odrastao, i biće čestiti (3:45-46).

Dakle, moralno učenje Isa sina Merjeminog nije nikad bilo toliko važno kao danas, jer današnje čovječanstvo treba da shvati da bez ljubavi prema bližnjemu, nema ni mira u svijetu.

Vaša Eminencijo, poštujući Isaa sina Merjeminog, uvjeren sam da ćemo imati i više međusobnog poštovanja u našoj nam zajedničkoj domovini Bosni i Hercegovini. S tim mislima želim Vama osobno i svim pravoslavnim hrišćanima u Bosni i Hercegovini u ime Islamske zajednice u BiH i svoje osobno ime čestitati Vaš blagdan sa molbom Bogu Uzvišenom da nam svima podari zdravlja, mira i međusobnog razumijevanja.