A+ A A-

Reisu-l-ulema Turske završio posjetu IZ u BiH

Sarajevo, 17. avgust 2009. (MINA) Reisu-l-ulema Republike Turske Šejh Ali Bardakoglu završio je danas petodnevnu posjetu Islamskoj zajednici u BiH i otputovao iz Sarajeva.
Turski reis boravio je u BiH u povodu otvaranja dvije novosagrađene džamije u Goraždu i Maglaju, te obnovljene džamij u Fazlagiča Kuli kod Gackog. On je s reisu-l-ulemom IZ u BiH dr. Mustafom Cerićem prisustvovao svečanom otvorenju pomenutih džamija i ukazana mu je počast da on otvori sve tri džamije koje su sagrađene zahvaljaući pomoći prijateljske Turske.

Turski reis Šejh Ali Bardakoglu, zajedno s reisu-l-ulemom dr. Cerićem prisustvovao je i predramazanskom manifestaciji „Moj ummete" u Zenici.
Resiu-l-ulema dr. Cerić se zahvalio Šejhu Ali Bardakoglu na brizi Islamske zajednice Turske, koja se nabolje vidi kroz izgradnju dvije monumentalne džamije u Goraždu i u Maglaju, koje su napravljene u duhu osmanske arhitekture i na svesrdnoj pomoći u obnovi zapaljene džamije u Fazlagića Kuli.

Visoku tursku delegaciju na čelu s Šejhom Ali Bardakogluom, danas je da sarajevskom aerodromu ispratio u ime reisu-l-ulema muftija sarajevski Husein ef. Smajić.