Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema uputio pismo zahvale Saboru Hrvatske i Skupštini Crne Gore

(Mina, 04.07.2009). Povodom usvajanja rezolucije o Srebrenici, danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić uputio pismo zahvale predsjdniku Sabora Republike Hrvatske gosp. Luki Bebiću i predsjdniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću u kojem se izražava osjćaj zadovoljstva što su povodom 11. jula ove godine Skupština Crne Gore i Sabor Republike Hrvatske usvojili rezoluciju o Srebrenici kojom se 11. juli proglašava danom sjećanja na srebrenički genocid u Crnoj Gori i Hrvatskej te dodaje:

 

  • - Tim vašim činom rezolucija Europskog parlamenta o Srebrenici od 15. januara, 2009. god. dobiva na značaju i ostvaruje svoj naumljeni cilje, a to je da zločen ne smije proći nekažnjeno te da se žrtve zločina ne smiju biti zaboravljene.

 

  • - Žrtve genocida u Bosni i Hercegovini su svjesne da se prošlost ne može promijeniti, ali im je lakše podnositi bol i patnju kad znaju da imaju prijatelje.

 

  • - Stoga Vas molimo da poslanicima (Hrvatskog sabora i Skupštin Crn Gore) prenesete izraze naše zahvalnosti i da im kažete da smo razumijeli poruku njihove dobre volje, koja nam daje nadu da se više nigdje i nikome neće ponoviti Srebrenica.

 

  • - Uz molitvu Uzvišnom Bogu da nas pouči da je tolerancija najveći stupanj moći, a želja za osvetom prvi znak slabosti, primite izraz našeg poštovanja - kaže se u pismu zahvale koje je reisu-l-ulema Cerić uputio predsjednicima Skupštine Crne Gore i Hrvatskom saboru.