Logo

Udruženje bosansko-palestinskog prijateljstva kod reisu-l-uleme

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

Sarajevo, 17. februar 2009. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio delegaciju  Udruženja bosansko-palestinskog prijateljstva koju je predvodio Avdo Hebib, predsjednik Udruženja. Predstavnici ovog Udruženja upoznali su reisu-l-ulemu o aktivnostima Udruženja nakon izraelske  agresije na Gazu.

Reisu-l-ulema se zahvalio Udruženju bosansko-palestinskog prijateljstva što je među prvim uočilo i obavijestilo našu javnost o zločinima prema nevinim civilima,djeci, ženama i starcima u Gazi i što je kroz svoje manifestacije ukazalo na teror koji je izraelska vojska  činila nad stanovništvom Gaze.

Istaknuto je da Udruženje nije prekoračilo granicu neutemeljenog angažiranja oko apela da se pomogne ugroženom stanovništvu Gaze  i da centri moći u svijetu uvide da  Palestinci kao i svi drugi imaju pravo na život, slobodu, vjeru, imetak i čast.

Reisu-l-ulema je zahvalio Udruženju što je prekinulo šutnju nekih drugih organizacija koje su se trebale boriti za ljudska prava te svojim aktivnostima odaslalo u svijet poruku da mi u BiH nismo bezosjećajni, kako za palestinski tako i za sve druge probleme u svijetu.

- Pošto smo i sami bili žrtve agresije i što nosimo iskustvo genocida koji je izvršen nad nama, onda mi imamo i obavezu više da dignemo svoj glas koji ima moralnu težinu i nadam se da je taj glas stigao do Gaze. Posebno želim istači da se  mi u BiH  zalažemo da u svetoj zemlji zavlada sveti mir, da prestane sveti rat i sveta zemlja  bude dostupna svim sinovima Ibrahimove tradicije te da i kršćani i Jevreji i muslimani svetu zemlju doživljavaju kao blagoslov i božiju milost a ne kao zemlju u kojoj se prolijeva nevina ljudska krv, rekao je između ostalog reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić.

Avdo Hebib, predsjednik Udruženja je rekao da su odmah na početku reagovali i pozvali  sve institucije države da se oglase, ali se prvi javno oglasio upravo reisu-l-ulema osudivši zločine u Gazi i apelujući za mir i  mi mu  ovom prilikom zahvaljujemo, rekao je Hebib.
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.