A+ A A-

Podrška iz Bužima Rijasetu i reisu-l-ulemi

Nevladine organizacije, Muslimansko udruženje "Sehara", Udruženje hor ilahija i kasida "Gazija" i Kulturno-umjetničko društvo "Sevdah" sa svojim članovima sa prostora općine Bužim, odlučno podržavaju projekat izgradnje Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice na Kovačima u Sarajevu.

Uvjerenja smo da muslimani u Bosni i Hercegovini desetljećima čekaju da se ovakav projekat realizira koji je potpuno opravdan i prijeka je potreba za razvoj Islamske zajednice i njenih institucija.

Kao muslimani i članovi Islamske zajednice ponosni smo na ovaj projekat i zahvalni našem vrhovnom vjerskom i moralnom autoritetu reisu-l-ulemi dr.Mustafi ef. Ceriću na odvažnosti da pokrene projekat naše budućnosti.

Također, izražavamo svoju duboku ogorčenost na ponašanje nekih medija i novinara, koji na krajnje neprimjeren način napadaju i vrijeđaju našeg reisu-l-ulemu.

Novinari svojim neprofesionalnim i neodgovornim istupima, neprovjerenim i netačnim informacijama pokušavaju svaku vijest o institucijama islama pretvoriti u crnu hroniku. Naravno, sve uvrede i napade koje su uputili prema IZ, bar kada smo mi u pitanju, osjetit će na svom tiražu, svojoj gledanosti i nepopularnosti.

Našem Rijasetu na čelu sa cijenjenim reisu-l-ulemom još jednom čestitamo i poručujemo: Krajišnici prepoznaju vaše aktivnosti i zdušno ih podržavaju", ističe se u pismu podrške navedenih nevladinih organizacije iz Bužima upućenom Rijasetu Islamske zajednice.