Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema razgovarao s muftijom Hasanovićem o situaciji u Mešihatu IZ u Hrvatskoj

22 03 2020 01 reis kavazovic muftija hasanovic

Sarajevo, 22. mart (MINA) - Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović telefonom razgovarao sa predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftijom dr. Azizom ef. Hasanovićem kako bi se informisao o stanju u Islamskoj zajednici nakon jutrošnjeg zemljotresa i širenja koronavirusa.

Muftija je reisu-l-ulemu obavijestio o tome kako Islamska zajednica daje svoj doprinos prevazilaženju ovih kriza u skladu sa svojim mogućnostima i kako njen doprinos vrjednuju svi u društvu. Reisu-l-ulema je ponudio pomoć Mešihatu i svim imamima, pripadnicima i članovima zajednice uputio riječi ohrabrenja kazavši kako su svi oni u našim molitvama i dovama.

Također, reisu-l-ulema Kavazović je u svoje lično ime i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izrazio suosjećanje sa građanima Zagreba i Hrvatske u ovim teškim trenucima, poručivši im da su ljudi u Bosni i Hercegovini, iako su i sami suočeni sa velikim izazovom, pogođeni slikama koje dolaze iz Zagreba. Rekao je također i kako vjeruje da ćemo svi zajedno iz ovih iskušenja izaći samo jači i svjesniji svojih slabosti i upućenosti jednih na druge. Muftiji Hasanoviću se reisu-l-ulema zahvalio na njegovoj brizi o muslimanima i svim građanima u Republici Hrvatskoj.