Logo

Reisu-l-ulema na konferenciji u Kataru

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

  • 0000

Doha, 13. maj 2019. (MINA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović na poziv Ministarstva vakufa i islamskih pitanja Države Katar učestvuje u radu pete ramazanske konferencije pod naslovom «I On im sigurnost daje». Na konferenciji koju organizuje Ministarstvo vakufa i islamskih pitanja Države Katar već pet godina zaredom vjerski autoriteti iz čitavoga svijeta raspravljaju o aktuelnim pitanjima organizacije vjerskog života i izazovima s kojima se muslimani susreću.

Sesije ove konferencije se prenose uživo na Al Jazeeri Mubasher i emituju na javnom servisu Države Katar.

U ponedjeljak 13.5.2019. godine, Reisu-l-ulema je prisustvovao iftaru kojeg je priredio emir Države Katar šejh Tamim bin Hamad al Thani.

Istog dana, reisu-l-ulema se sastao i sa ministrom vakufa i islamskih pitanja Države Katar g. Gajsom bin Mubarekom al Kuvarijem s kojim je razgovarao o realizaciji zajedničkih projekata o kojima je bilo riječi tokom nedavne zvanične posjete reisu-l-uleme Kataru.

U pratnji reisu-l-uleme putovali su i Muhamed Jusić, savjetnik reisu-l-uleme za medije i glasnogovornik Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Ibrahim ef. Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.