Logo

Nastupna posjeta ambasadora SAD-a reisu-l-ulemi Kavazoviću

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

26 04 2019 02 reis americki ambasador

Sarajevo, 26. april 2019. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u nastupnu posjetu primio novoimenovanog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini NJ.E. Erica Nelsona. Reisu-l-ulema je poželio dobrodošlicu ambasadoru Nelsonu i zaželio mu uspjeh u njegovom radu naglašavajući da građani Bosne i Hercegovine ali i Islamska zajednica cijene sve što su Sjedinjene Američke Države učinile i još uvijek čine za mir i stabilnost BiH.

Ambasador Nelson se zanimao za proces međureligijskog dijaloga ističući kako su Amerika i Bosna slične u svome nastojanju da sačuvaju raznolikost kao svoje najveće bogatstvo.

Na kraju sastanka na kojem je bilo riječi o više aktuelnih tema u Bosni i Hercegovini i regionu, reisu-l-ulema je NJ.E. ambasadora Nelsona još jednom pozvao da prisustvuje svečanom otvaranju Aladže džamije u Foči u subotu 4. maja izražavajući zahvalnost što su prva sredstva za njenu obnovu izdvojena iz Američkog ambasadorskog fonda za očuvanje kulturne baštine.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.