Logo

Reisu-l-ulema posjetio Gazi Husrev-begovu medresu

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

  • 0101

Sarajevo, 18. septembar 2018. (MINA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović posjetio je danas Gazi Husrev-begovu medresu. Posjeta je organizovana povodom početka nove školske godine.

Direktor hfz. Mr. Mensur Malkić upoznao je reisu-l-ulemu sa aktuelnim tokom odgojno-obrazovnog procesa u ovoj srednjoškolskoj ustanovi te mu se zahvalio na posjeti. Također tokom ovog kratkog susreta reisu-l-ulema je upoznat i sa radovima na rekonstrukciji internata i dijela objekta škole u kojem se nalaze učionice realiziranim pred početak ove školske godine a sve sa ciljem poboljšanja uvjeta za obrazovanje i boravak učenika tokom školovanja.

Nakon susreta sa direktorom i užim rukovodstvom škole, Reisu-l-ulema se sastao i sa nastavnim osobljem nakon čega je uslijedila posjeta odjeljenjima 1. razreda kojima je reisu-l-ulema zaželio uspjeh tokom školovanja: „Ne smijete zaboraviti da je medresa temelj duhovnosti našeg naroda. Nemojte zaboraviti voditi i brigu o svom narodu, o svojoj državi kao i mjestima iz kojih dolazite. Želim vam puno uspjeha, sreće i rada tokom školovanja. Imate izvrsne profesore, a vidim da su vam sada i uslovi za školovanje veoma dobri“, kazao je između ostalog reisu-l-ulema tokom posjete učenicima tokom nastave.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.