A+ A A-

Muftija Kutahije posjetio reisu-l-ulemu

Sarajevo, 9. maj 2013. (MINA) – Muftija Kutahije (Turska) Mustafa Uskuluplu, koji je u zvaničnoj posjeti MIZ Tešanj, danas je u pratnji glavnog imama ovog Medžlisa Fuada Omerbašića i predsjednika Medžlisa Zehrudina Kruške posjetio je reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića.

reis-muft-kut-05-2013-1

Muftija Kutahije je čestitao Reisu-l-ulemi izbor na funkciju Reisu-l-uleme i zaželio mu uspjeh u vođenju Islamske zajednice u BiH.

Muftija Kutahije Mustafa Uskuluplu je, inače u posjeti Medžlisu islamske zajednice Tešanj s kojim Muftiluk Kutahije  održava bratske odnose. Prisustvovao je u Tešnju „Večeri Kur`ana“ sa još dvojicom hafiza iz Kutahije. Muftiluk iz Kutahije je pomogao izgradnju nove džamije na ulazu u Tešanj koja nosi ime grada Kutahije.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je zahvalio muftiji Uskuluplu na pomoči koju su pružili prilikom izgradnje pomenute džamije i u znak zahvalnosti poklonio mu tzv. Mushaf Fadil paše Šerifovića. Ovaj mushaf je posebno cijenjen u BiH, s obzirom na svoj nastanak i što sadrži pravila za svih sedam kiraeta, učenja, Kur`ana.

  • 0101