Promo banner

A+ A A-

Posjeta delegacije Mešihata IZ u Srbiji reisu-l-ulemi

Sarajevo, 8. maj 2013. (MINA) - Delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji koju su sačinjavali dr. Mevlud Dudić, potpredsjednik Sabora IZ-e u BiH, Rešad ef. Plojović, potpredsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji, Enes ef. Svraka, predsjednik Sabora IZ-e u Srbiji, hfz. dr. Almir Pramenković, dekan Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru, hfz. Abdurahman Kujević, pomoćnik sandžačkog muftije za južni Sandžak, Hajro ef. Tutić,  kao i svi glavni imami  sa područija Muftijstva sandžačkog boravila je u radnoj posjeti u Kabinetu reisu-l-uleme.

reis posjeta del sandzak 08.05.2013 1

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović u prisustvu predsjednika Sabora IZ-e u BiH g. Safeta Softića, muftije tuzlanskog Vahid ef. Fazlovića, direktora Gazi Husrevbegove medrese Zijada Ljevakovića, šefa kabineta Razima Čolića kao i njegovog zamjenika Rifata Fetića, primio je delegaciju iz Novog Pazara na radni sastanak  čija tema je bila aktualna situacija u Mešihatu IZ-e u Srbiji.

U dvosatnom radnom sastanku usaglašeni su stavovi i pravci djelovanja u cilju stabiliziranja situacije u Islamskoj zajednici u Srbiji.

Reisu-l-ulema je sastanak zaključio zajedničkim stavom svih prisutnih da će se svi problemi i nesporazumi unutar Zajednice rješavati u okviru Ustava, normativnih akata i predviđenih procedura, kroz organe i institucije Islamske zajednice u BiH i Mešihata IZ-e u Srbiji.

reis posjeta del sandzak 08.05.2013 2