A+ A A-

Reisu-l-ulema u Kuvajtu

Kuvajt, 10. avgust 2011. (MINA) - Danas je Emir Kuvajta Sabah al-Ahmed Sabah u prisustvu dr. Abdullah al-Matuka, predsjednika Svjetske islamske humanitarne asocijacije, primio reisu-l-ulemu dr. Mustafu Cerića i hafiza Senaida Zajimovića, direktora Vakufske direkcije.

DSC00443

Emir Kuvajta, reisu-l-ulema, dr. Abdullah al-Ma'tuq i Senaid Zajimović

Reisu-l-ulema Cerić je prenio tople selame Emiru Kuvata Sabahu al-Ahmedu Sabahu i zahvalio mu se na brizi i pomoći koju on osobno i narod Kuvajta pruža u obnovi Bosne i Hercegovine.

DSC00437

Emir Kuvajta u razgovoru sa reisu-l-ulemom

„Vaša visosti, od srca Vam želim sretan mubarek ramazan i koristim se ovom prilikom da Vam u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini čestitam pedesetogodišnjicu nezavisnosti države Kuvajta, dvadesetu godišnjicu oslobođenja Kuvajta i petegodišnjicu Vašeg ustoličenja na zadovoljstvo svih građana Kuvajta" - kazao je između ostalog reisu-l-ulema dr. Cerić obraćajući se Emiru Kuvajta. 

 DSC00435

Emir Kuvajta prima primjerak Šerifovićevog Kur'ana od reisu-l-uleme

Reisu-l-ulema je zatim predstavio Emiru Kuvajta projekte Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini sa posebnim osvrtom na odgojno-obrazovne programe, kojima se promovira srednji put (al-wesatijjah) u tumačenju islama.

Emir Kuvajta Sabah al-Ahmad Sabah se zahvalio reisu-l-ulemi Ceriću na čestitkama i zamolio ga da prenese iskrene pozdrave svim građanima naše zemlje sa željom da Bosna i Hercegovina nastavi svoj put mira i pomirenja za dobrobit svih ljudi dobre volje.

DSC00434

Emir Kuvajta s pažnjom gleda u Šerifovićev Kur'an iz Gazi Husrev-begove biblioteke

„Kuvajt je vaš iskreni prijatelj i uvijek će biti s vama na vašem putu uspjeha i napretka. Podržavamo vaše napore da širite duh dijaloga i suživota u ime islama, koji se temelji na principu ravnoteže, tj. srednjega puta (al-wesattijjah)" - kazao je Emir Kuvajta Sabah al-Ahmad Sabah prilikom prijema reisu-l-uleme Cerića.