A+ A A-

Podrška reisu-l-uleme Udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka"

Sarajevo, 4. april 2011. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio predstavnike Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u F BiH", Lejlu Kamerić, predsjednicu Udruženja, Amru Saračević, sekretara i Fikreta Kubata, člana Udruženja.

reis-udrzuenje-srce-za-djecu-2011

Oni su reisu-l-ulemu upoznali o Projektu „Roditeljska kuća" koji bi bio pomoć majkama koje dolaze iz drugih mjesta izvan Sarajeva kako bi mogle stanovati u toj kući dok su njihova djeca na liječenju. S obzirom da liječenje oboljele djece traje po nekoliko mjeseci i da su to uglavnom osobe iz drugih sredina i siromašnije, ovo bi im bilo od velike pomoći.

reis-udrzuenje-srce-za-djecu-2011-1

Udruženje je osnovano 2003. godine i broji oko 300 članova. Okuplja prijatelje i roditelje oboljele djece od raka. Sva oboljela djeca se liječe na klinici u Sarajevu, a procenat njihovog izlječenja je oko 70 posto, istakli su predstavnici Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u F BiH".

Reisu-l-ulema je podržao zahtjeve Udruženja i istakao da očekuje od onih koji su odgovorni za zdravlje ljudi da će zahtjev Udruženja prihvatiti bezuvjetno i podržati u svakom pogledu.