A+ A A-

Reisu-l-ulema primio delegaciju Muftijstva banjalučkog

Sarajevo, 24.mart 2011. ( MINA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Mustafa Cerić primio je danas delegaciju Muftijstva banjalučkog, koju je predvodio muftija Edhem ef. Čamdžić.

 Reisu-l-ulema_primio_delegaciju_Banjaluckog_muftijstva_24_mar-1

U delegaciji su, pored muftije bili glavni imami, predsjednici izvršnih odbora medžlisa i mutevelije s područja Muftijstva banjalučkog.

 Reisu-l-ulema_primio_delegaciju_Banjaluckog_muftijstva_24_mar-2

Muftija banjalučki je upoznao reisu-l-ulemu sa aktivnostima Islamske zajednice i narednim projektima na području Muftijstva banjalučkog. Muftija i imami su pozvali reisu-l-ulemu da posjeti Muftijstvo banjalučko, posebno su iskazali interes da reisu-l-ulema svojim prisustvom uveliča otvorenja obnovljenih džamija na području muftijstva koja su planirana za mjesec juli.

 Reisu-l-ulema_primio_delegaciju_Banjaluckog_muftijstva_24_mar-3

Reisu-l-ulema je zahvalio na pozivu i posebno naglasio kompleksnost rada Islamske zajednice i veliku odgovornost imama, predsjednika izvršnih odbora medžlisa i mutevelija. Također se zahvalio muftiji banjalučkom na nesebičnom angažmanu u obnovi infrastrukture i organizaciji rada Islamske zajednice, te odao priznanje imamima, mutevelijama i predsjednicima izvršnih odbora medžlisa što svojim radom snaže duh našeg naroda i ostanak ljudi na svojim ognjištima.